MAGAZÍN

Kúpa rohovej sedačky: všímajte si rozmery i druh výplne

Kúpa rohovej sedačky: všímajte si rozmery i druh výplne

Aký rozmer rohovej sedačky by mal byť ideálny pre moju obývačku?

V úvodnej časti nášho miniseriálu o sedačkách sme sa zamysleli nad výhodami rohových pohoviek a povedali sme si viac o materiáloch ich nosnej konštrukcie. Dnes si posvietime na to, prečo je pri výbere dôležité nepodceniť rozmery rohovej sedačky a ktoré druhy výplne sú pre vás tie najlepšie.

Obsah:

Na veľkosti záleží

Zvyčajne platí pravidlo, že do menších priestorov sa rohová pohovka príliš nehodí. Široký sortiment sedačiek však ponúka aj modely so subtílnejšími rozmermi. Pozor ale, aby tento kompromis nakoniec nebol na úkor vášho pohodlia. Podľa vlastných potrieb preto reálne zvážte, pre koľkých ľudí pohovku skutočne potrebujete. Medzi najobľúbenejšie patri štvormiestne rohové pohovky.

Naša rada!
Pri plánovaní nezabudnite na to, že sedačka má slúžiť vám, nie naopak. Inak povedané, celkové rozmery pohovky vás nesmú obmedzovať v pohybe, brániť pri pohodlnom používaní ostatného zariadenia či zakrývať výhľad.

Rozmery, ktoré si treba všímať

Okrem základných parametrov (celková dĺžka, šírka a výška) výrobku sú dôležité aj ostatné rozmery, ktoré si treba pri výbere sedačky všímať. Ak plánujete používať pohovku (napríklad v kancelárii) výlučne na posedenie, zamerajte sa na výrobky s menšou hĺbkou sedu. Ak túžite po sedačke na pohodlný relax a leňošenie, pohovky s hlbokou sedacou plochou sú pre vás to pravé. Pri nákupe rohových pohoviek, zvážte i rozmery otomanu (leňošky).

Produkty z katalógu


Pre váš dokonalý komfort nezabudnite na tieto parametre:
  • hĺbka sedu
  • výška sedadla
  • výška a šírka podrúčky
  • výška chrbtovej opierky

Mäkká alebo tvrdšia rohová pohovka?

Kvalitná výplň sedačky ovplyvňuje nielen komfort a vzhľad, ale i celkovú životnosť výrobku. Ak je vaším snom skutočne kvalitná rohová pohovka, nedajte sa oklamať prvým dojmom a dôsledne sa zaujímajte, aký druh materiálu použil výrobca na výplň. Ešte pretým sa ale zamyslite, či preferujete mäkkú, stredne mäkkú, alebo vám vyhovuje tvrdšia pohovka.
Druhy výplne:
  1. LTD doska
    Je najlacnejšia, málo odolná a menej pohodlná výplň pre pre nenáročných zákazníkov
  2. PUR pena
    Ide o pomerne bežný druh cenovo dostupnej, ale kvalitatívne priemernej výplne, ktorý nájdeme v mäkkých, stredne mäkkých i tvrdých sedačkách
  3. HR PUR pena
    Patrí medzi kvalitnejší a tuhší druh výplne ako PUR pena s podstatne lepšou životnosťou, ale i vyššou cenou
  4. Bonell
    Sú to pružiny s tanierovým tvarom a vyššou tuhosťou ako PUR pena, ktoré zvyčajne ešte prekrýva doska či kokosová rohož
  5. Vlnovec
    Ide o vodorovne uložený špičkový druh vlnitej pružiny, ktorým sú vystužené sedačky     najvyššej kvality.   
Naša rada!
Pri výbere sedačky vyplnenej PUR penou si dajte pozor na jej parameter tuhosti, ktorý by sa mal pohybovať nad hodnotou T20.

Najčastejšie otázky (FAQ) ohľadom Pohovky, gauče

Aký rozmer rohovej sedačky by mal byť ideálny pre moju obývačku?

Pri výbere rohovej sedačky je dôležité zvážiť veľkosť a usporiadanie vašej obývačky. Odporúčame merať priestor, kde plánujete umiestniť sedačku, a zvoliť rozmer, ktorý bude vhodne zapadnúť do vášho interiéru. Pri rohových sedačkách si môžete vybrať z rôznych veľkostí a konfigurácií, čo vám umožní prispôsobiť sedačku veľkosti vášho priestoru.

Aký materiál je najlepší pre rohovú sedačku, pokiaľ máme deti alebo domácich miláčikov?

Ak máte deti alebo domácich miláčikov, odporúčame zvoliť materiál, ktorý je odolný voči opotrebeniu a ľahko sa čistí. Materiály ako mikrovlákno, koženka, či odolné tkaniny s vyššou gramážou môžu byť výbornou voľbou. Tieto materiály odolávajú škrabancom a špineniu, a zároveň sa dajú jednoducho očistiť vlhkou handričkou alebo špeciálnymi čističmi na textilné povrchy.

Je možné prispôsobiť farbu a dizajn rohovej sedačky podľa môjho vkusu a interiéru?

Áno, mnohí predajcovia rohových sedačiek ponúkajú možnosť prispôsobenia farby a dizajnu podľa vašich preferencií a interiéru. Môžete si vybrať zo širokej škály farieb a vzorov tkanín alebo koženky, aby sedačka ladila s vašou existujúcou výzdobou. Ak sa nebudete môcť rozhodnúť, môžete si zvyčajne požiadať o vzorky materiálov, aby ste videli, ako budú vyzerať vo vašom domácom prostredí. Niektorí predajcovia dokonca ponúkajú možnosť výroby sedačky na mieru, čo vám umožní úplne prispôsobiť jej veľkosť, tvar a materiál podľa vašich individuálnych požiadaviek.
Viac produktov z kategórie Pohovky, gauče nájdete v našom katalógu.
Hore